Armbandsuret enormt poppis

Något som skrivits om tidigare här är hur man kan bli just så fin som man vill på sin studentdag. Men vad kan man ge den nyexaminerade studenten i present på sin särskilda och mycket betydelsefulla dag? Kanske ett riktigt snyggt armbandsur, som är mer inne än någonsin.

 

guldklockaJa, är det något som aldrig går ur tiden (pun intended) så är det just armbandsur. Ja klockan är något som vi fortsätter att både köpa och frenetiskt använda, fastän de allra flesta (i alla fall den stora majoriteten) kan titta på vad det är för tid på sin smartphone. Men klockan har gått från att ha varit just en viktig pryl för att hålla koll på tiden med, till att vara mest en accessoar, som kanske just därför fått ett sådant enormt uppsving. Det bland både killar och tjejer. För några år sedan var det inne med plast- och gummiklockor i bjärta färger men nu tycks det snarare vara inne med antingen klockor i guldfärg, i roséfärg eller med marina armband.

En klocka i studentpresent blir ett minne för livet

 

I Expressen skrivs det en hel del om detta klockmode, som verkligen tar världen med storm. Inte minst har vi vår egen Daniel Wellington som har blivit enormt poppis över större delar av världen, med sitt eleganta och samtidigt minimalistiska intryck och stilrena linjer. För både män och kvinnor, och alla andra som identifierar sig som just det de vill. Klockan, särskilt en stilren sådan är ett tidlöst smycke. Kanske är det just därför det passar så bra att ge bort i just studentpresent, till en nyligen bliven student som ska hitta sig själv, sin plats i världen och utforska den på en och samma gång. Klockan blir ett minne för livet och om det är en riktigt fin klocka så är det något som personen dessutom kommer kunna använda genom hela sitt liv. Vad häftigt.

 

På marknaden i Storbritanniens huvudstad London ser man en hel del armband i färg, och det är mycket grönt, marint blått samt vinrött just nu enligt klockexperter ute i landet på alla olika klockaffärer. Vi får se om även detta kommer hit till lilla Sverige.