Det ekologiska barnmodet

Att vi ska försöka leva så bra liv som möjligt och med det både ta hand om vår kropp och tänka på vad vi stoppar i oss samt vad vi har på oss är lättare sagt än gjort. Det är så klart enkelt att falla in i de naturliga och trygga mönstren och inte se de stora fördelarna ens när de står skrivna rakt framför näsan. Men, när det kommer till våra barn så blir det en helt annan sak: då vill vi göra allt i vår makt för att skydda och att ta hand på bästa sätt. Marknaden för ekologiska kläder ser ut att minska och de stora klädkedjorna är inte villiga att lägga ner resurser på ekologisk bomull då konsumenterna inte märker någon skillnad samt att de inte är villiga att beta ett högre pris. Men, som tur är så har inte marknaden för barnkläder minskat och även om det kan vara svårt att få tag på riktigt bra ekologiska barnkläder i fysiska butiker så är det enkelt att finna både bekväma, snygga och ekologiska barnkläder i butiker online. Ett bra märke du kan finna är DUNS barnkläder som består av kollektioner i färgglada färger och mönster. Detta märke har funnits sedan 2007 och är ett svenskt märke som ger barnkläder i unisex och med unik design. Om ni kollar på kläderna så finner ni snabbt vackra starka färger och för alla som trodde att ekologiska kläder bara bestod av beigea kläder får tänka om på stört.

Tänk ekologiskt!

Att tänka ekologiskt är inte så svårt, och när vi väl gör det kommer vi känna att det är ett så mycket enklare sätt att tänka och vi kommer börja må bättre i själen. För, även om stora klädjättar säger att vi inte märker någon skillnad så går det inte att bortse från alla de kemikalier som finns. Bara det att en vanlig bomullströja kan innehålla upp till 250 olika restkemikalier gör att man blir mörkrädd.

  • Börja smått genom att läsa på vad ekologiskt bomull är och vad det skulle få för konsekvenser om du ändrade din livsstil.
  • För att få motivation så se Stefan Jarls dokumentär om kemikalier ”underkastelsen”
  • Tänk långsiktigt men sätt inte upp för stora mål.