Herrmodet i vår

Vårens herrmode syntes på catwalken för ett tag sedan och har nu börjat komma ut i affärerna. Vad gäller skjortor är det blommigt, marint och denim som är rätt. Vi synar även andra trender som 70-tal och starka färger.

3133787-promenerande-man

Förra året rapporterades det flitigt i medierna om att det var blommor som gällde på skjortan till våren. Och den trenden håller i sig även den här våren. För några säsonger sedan började det med kamouflagemönster men det lämnades sedan för blomster- och växtmönster. De modehus som verkligen anammat trenden är bland andra Prada, Dries Van Noten och Gucci. Nu har även budgetkedjorna låtit sig inspireras och det är inte bara på skjortorna vi ser blommönstren utan även på jackor, accessoarer och byxor.

Jeans från topp till tå

En annan trend som syns bland skjortorna i år är att de gärna får vara i jeanstyg. Jeansskjortan har visserligen varit trendig i några år nu men i vår kombineras den helst med jeansbyxor och jeansjacka för högsta trendfaktor. Ett utav de mest inflytelserika modehusen, Prada, lät sina modeller gå på catwalken i jeans från topp till tå och då dröjde det inte längre förrän denim blev vårens största trend. Läs mer.

Marint i vår

Ytterligare en trend som vi ser i vår är den marina. I denna trend är det blå/vit-randiga skjortor som gäller. Dessa kan man bland annat hitta hos Shirtonomy som har en massa fina skjortor till våren och sommaren. Andra plagg som passar in på det marina temat är vita kostymer och accessoarer som seglarskor och båtväskor.

Fler härliga trender

Självklart finns en rad andra trender i vårens herrmode och några utav dem är:

  • Skateboard-inspirerat. Nu ser vi bowlingskjortor, oversizade shorts och baggy byxor som tar sin inspiration från ett soligt Los Angeles.
  • 1970-tal. En extremt figurnära silhuett och en attityd som är rock n’ roll blandat med dressad look. Vi ser plagg som korta smala jeans, polotröjor och boots.
  • Starka färger. Gröna bomberjackor och orange trenchcoats är inget ovanligt i vår. Kombinera de starka färgerna med svart eller vitt. (Källa.)