Kändisar och skönhetsoperationer

Det är sällan som någon höjer på ögonbrynen över fenomenet plastikoperationer idag. Det har ju blivit så vanligt. Kändisarrna går som vanligt i bräschen.

Hur många kändisar har gjort skönhetsoperationer? Det går naturligtvis inte att svara på. Vissa är öppna med att de har lyft sig, gjort en fettsugning eller injicerat botox eller fillers. Andra tiger som muren, och det går heller inte att hitta listor, varken på https://www.nordiskakliniken.se/ eller på någon utländsk kliniks sajt, över vilka deras kunder är.

De mest opererade

Att kändisar gör skönhetsoperationer har gjort att det blivit mer socialt accepterat. Men kändisarna har också gjort att en speciell typ av skönhetsoperationer och andra ingrepp gjort entré: de som syftar till att göra en person mer lik en kändis. Det finns många exempel på detta. Ett av de senaste är sminkören Jordan James Parke, från Storbritannien:

Brittiske sminkören Jordan James Parke, 23, går långt i sin dyrkan av realitydrottningen Kim Kardashian, 34.

Han föll pladask för henne när han såg ett avsnitt av serien ”Keeping up with the Kardashians”.

I ett försök att efterlikna henne så mycket som möjligt har Jordan James Parke genomgått ett femtiotal kosmetiska ingrepp. Bland annat har han tatuerat nya ögonbryn, injicerat botox och fyllt läpparna.

Injektion med fillerNär man talar om skönhetsoperationer tänker kanske en och annan kanske på Cher eller Michael Jackson, men det är få som går så långt med sina operationer som de gjorde. Det är också långt ifrån bara kändisar som opererar sig, och i en del länder har det blivit så pass vanligt att man nästan kan utgå från att en person i varje butik man är inne i har gjort en operation.

Länge var USA det land i världen där plastikoperationer var vanligast. Men numera är det Sydkorea som ligger i topp. De vanligaste operationerna där är i tur och ordning förändring av ögonlocken så att ögonen ser rundare ut, fettsugningar och näsoperationer, skriver Expressen Geo.

Ett annat land där skönhetsoperationer är vanliga, betydligt vanligare än vad man skulle kunna tro, är Iran. I det här reportaget kan man läsa att det inte bara är iranska kvinnor som skönhetsopererar sig, utan också män.