Planera inför studenten

Nu har vårterminen precis dragit igång på de svenska gymnasierna runt om i landet och för många är detta deras sista termin innan det är dags att ta studenten – något man gör klokt i att börja planera för redan nu.

StudenterAtt ta studenten är en riktig milstolpe och är något som bör firas, men firandet kan komma att kosta en bra slant vilket gör det viktigt att börja planera inför den redan nu. Detta speciellt om man vill vara den snyggaste studenten på flaket med den lyxigaste mottagningen efteråt. Men det är inte allt som bör förberedas. Redan nu är det till exempel hög tid att börja beställa allt som hör studentdagen till såsom plakat med bebisfoto på för familjen att hålla i och en snygg studentmössa hos abcgruppen.se att sätta på huvudet innan utspringet. Och vill man ha råd med detta ja, då gäller det att planera i god tid. Till exempel tipsar skribenten Emma i ekuriren om hur man på bästa vis går tillväga för att göra sin studentdag så lyckad som det bara är möjligt och hennes främsta tips rör just planeringen inför den stora dagen – hon började exempelvis planera sin egen student redan hösten innan vårterminen ens startat.

Så firar du på bästa sätt

Förutom att planera vilka kläder och smycken du ska bära är en annan viktig accessoar vad du serverar på din mottagning. Ett tips är att servera maten efter ett förbestämt tema om färg eller smak, då blir även maten ett snyggt inslag under din student. Hos till exempel Icakuriren kan man hitta en mängd olika maträtter att hitta recept och inspiration, så där kan det vara bra att kika in för att på så vis slippa stressa med matvalet i sista minuten. Lagar man själv blir det också billigare, för om man inte ser upp så kan kostnaderna stiga rejält då studenten nämligen kan bli en dyr historia, något som till exempel Aftonbladet skrivit om. Så om man har en knaper ekonomi att röra sig inom är det bäst att satsa på sin studentmössa, studentklänning och sitt flakåkande med klassen för att sedan spara in på saker såsom catering eller annat – på bilderna kommer bara dina kläder synas och därför är det viktigare att lägga en extra slant på dem.