Raka ansiktet – få fin hy

De flesta av oss har ett par bra knep för att vår hud ska vara vacker, ung och len. Ett nytt hemmaknep som många anammat är att raka ansiktet, även om de inte har speciellt mycket hår. Detta ska tydligen föryngra huden och ta bort döda hudceller.

Allt fler kvinnor rakar nu håret i ansiktet, skriver Expressen. Varför de gör detta beror inte så mycket på att de vill få bort håret utan de får även bort döda hudceller. Enligt experter fungerar en rakning av ansiktet ungefär som en peeling och rakningen har även en viss anti age-effekt. Det uppmuntrar nämligen produktionen av kollagen, vilket minskar rynkor. Anledningen till att många mäns hud ser bättre ut än kvinnors i 30- och 40-årsåldern ska alltså ha med att de rakar sig att göra.

Mineralsmink bra för huden3960528-man-s-shaving-kit-in-bathroom

Den som tycker det känns lite underligt att raka sitt ansikte, kan självklart testa andra knep för att få en fin hud i ansiktet. Ett tips kan vara att använda sig av mineralsmink. Den här typen av smink är rent från farliga ämnen som bly och nickel och har dessutom välgörande mineraler i sig. Järn är exempelvis ett mineral som kroppen behöver och som finns i det här sminket. Det finns mängder av olika mineralsminkmärken på marknaden och vissa är bättre än andra. Jane Iredale hudvårdsprodukter, som innehåller mineraler, kan anses vara ett utav de främsta mineralmärkena.

Ät rätt

Genom att äta bra kan du även få en bättre hud och äter du exempelvis färgglada frukter och grönsaker varje dag, skyddar du huden mot cellskador som uppstår av bland annat sol och föroreningar. C-vitamin och E-vitamin är även bra att få i sig eftersom dessa vitaminer ger en vacker hy och stärker tillväxten av frisk hud, skriver Aftonbladet.