Shoppa utomlands

Att shoppa utomlands gör att vi är mer vänliga till att öppna plånboken och unna oss något fint. Vi sätter en generös budget på resan redan innan vi far och sen är det bara fritt fram: ät snålt och shoppa mycket. Oftast blir det kvantitet före kvalitet. Något som dock inte håller i längden. För att pojkvännen inte ska svimma när du kommer hem är en idé att innan weekendresan till London eller Paris beställa lite fox kläder online som dimper ner lagom till att du kommer hem och som gör honom oförmögen till att ge dig en sur min till alla dina kassar.

Vad gäller ditt shoppande är det bästa tipset, som många kanske avstår ifrån, är att haffa något person du tycker har snygg stil och fråga vilka butiker de rekommenderar.  Det kommer ta din shopping till nya höjder. Även superkul att fynda secondhand och vintage utomlands.

Fixa pengarna på rätt sätt

Det finns några olika sätt att fixa pengar inför resan utomlands. Vad som förut var det mest självklara valet var att besöka ett växlingskontor i Sverige. Men, då de tar ut stora avgifter lönar det sig att vänta och att använda bankomaterna i det land du planerar att resa till. Hos kontoren får du sämre växelkurs samt att de tar en uttagsavgift. Viktigt är att även tänka på vad det är för kort du tar med dig och använder. Många kan fortfarande vara lite skeptiska till att betala med kort i butikerna och på restaurangerna om de går iväg med det. Risk för fusk minskar och går du på restauranger där du ser andra betala med kort eller som du känner inte är några problem är det allra smidigaste att betala med ditt bankomatkort.