Vår skostorlek ändras genom livet

Är du en person som inte köper skor så ofta så bör du inte gripas av panik om du vid nästa skoköp märker att dina fötter inte längre passar i en perfekt 38. Det är fullt naturligt att våra fötters storlek förändras, samt att storlekar skiljer.

2309392-female-feet-with-pedicureDet finns ett otroligt bra utbud av skor online till bra priser som gör att man gärna vill handla nya par varannan vecka. Då allt fler även slår till på snygga skor de köpt på nätet gör att man bör vara ännu mer noggrann när man klickar i sin storlek då det kan skilja från modell till modell samt att våra fötter växer och förändras under livets gång. I en artikel på Expressen tar de upp varför just dina favoritskor inte längre passar, något som lätt kan få en tår att fall ner längs kinden.

Ta hand om dina fötter

Genom att promenera omkring i bekväma skor som passar så tar du hand om dina fötter på bästa sätt. När det kommer till att finna nya passande skor bör man tänka bort impulsköp och gå igenom några punkter innan man slår till – eller blir ledsen. V id stora storlekar gäller det att vara än mer uppmärksam och ta reda på bra modeller som erbjuder snygga skor till lite större storlekar. Tänk på att storlekar skiljer från märke till märke så det gäller att testa olika storlekar och inte stirra sig blind på siffran som står. Om man handlar online kan man både köpa hem fler storlekar eller mäta sin fot så man vet hur lång och bred ens fot är för att gå efter dessa mått som är lite mer säkra, samt även kolla runt vad folk skriver om just den skon för att se om den är liten eller stor i modellen. Enligt Aftonbladet blir kvinnors fötter större, vilket är underbart då det blir mer jämställt även ner på fotnivå.