Vårda ditt yttre

Visst finns det tusentals mirakelkurer för hyn där ute som lovar både det ena och det andra, men vad ska man egentligen använda för att vårda sitt yttre rätt och på bästa sätt?

När det kommer till skönhet och olika skönhetsråd så finns det en hel del olika knep att ta till och olika skolor att lära ifrån. Till exempel menar vissa att man bara ska använda produkter från naturen samtidigt som andra förespråkar det rent kemiska, men vilka produkter ska man använda och vems råd ska man lyssna på? I DN skriver man till exempel om det här med den skönhetsvård som kallas ”naturlig” och kanske inte alls är så fin och ren som innehållsförteckningen påstår. Men artikeln tar även upp hur svensk hudvård håller på att riktigt slå sig ut på den internationella marknaden och att man idag är vad man äter, har på sig och vilken kräm man smörjer in sig med. Med andra ord handlar skönhet idag om helheten och helhetsintrycket. Det är till exempel lika viktigt att äta ekologiskt som det är att klä sig i ekologiska kläder och att smörja in sig med ekologiska krämer. Likaså är det viktigt att ta väl hand om sitt yttre när det kommer till smink och hår. Just nu är det till exempel en trend att vara så naturlig som det bara går med ljusa toner och tunn mascara samtidigt som håret ska vara stylat i enkla frisyrer utan krångel. Men hår på ben, under armar och i ansiktet är något som fortfarande håller ett tabu, vilket vi skrivit tidigare om här, och ska alltså inte förekomma.

Tips

Det enklaste sättet att vårda sitt yttre är att lyssna på sitt inre, alla har vi inte samma hud- eller hårtyp vilket gör att alla olika komplex kräver olika produkter. Därför kan alla heller inte använda samma typer av produkter, så pröva dig fram tills du hittar rätt produkt just för dig själv men undvik produkter med högt innehåll av skadliga ämnen så som parabener!