Vett & etikett vid högtider

Någon gång i livet så tvingas vi alla någon gång gå på antingen ett bröllop eller en begravning. Även om det sistnämnda kanske är mer påtvingat än det förstnämnda. Ett bröllop innebär ju trots allt glädje och firande av kärleken mellan två människor. Och ja, en begravning vet vi ju alla vad det innebär. Tårar, sorg och orättvisa.

Men detta är helt enkelt högtider som de flesta av oss går på flera gånger i livet, andra mindre, andra mer. Och jag tror att alla skulle hålla med om att det alltid är lika svårt att hitta en passande outfit till båda högtiderna. På en begravning vill man gärna inte vara så färgglad och klämkäck som på ett bröllop. Förr i tiden var ju svart en självklar färg att klä sig i på en begravning, men nu för tiden brukar detta inte spela så stor roll. Det handlar väl snarare om vad personen i fråga hade föredragit och tyckt var passande, inte vad just normen eller traditionen säger.

Bröllop däremot, där kan man experimentera vilt. Varför inte köpa en härlig lång sommarklänning på modegallerian? Det finns många bra sajter på nätet där man idag kan handla kläder online som är både somriga och festliga på en och samma gång. En perfekt outfit till ett bröllop. En klänning som symboliserar glädje, romantik och lycka. Bättre än så blir det nog inte på ett bröllop, eller vad tycker nu?